Plazma,ne pušta te da odrasteš

13:21

Sećam se pre jedno par godina pojavila se reklama na televiziji koja je glasila Plazma ne pušta te da odrasteš Najsavršenija definicija, kojoj težim. Fuzija maštanja i sanjarenja. Plazma je rasla samnom ili sam ja rasla sa Plazmom, ne znam kako bih da postavim ovo, a da bude tačno. Ipak, onog čega se sećam je  momenat kad se taj magični keksić pojavio u prodavnicama. Svi su pričali o tome. Pokosio nas je kao virus,ali neki slatki virus.Univerzalano je pravilo da svi vole Plazmu,jer ona ne poznaje za godine. Često sam na raznim mestima sretala ljude različite dobi koji grickaju plazmu. Plazma s mlekom, obična plazma.Noć pre dodele indeksa bila sam toliko nervozna da sam pojela kutiju i po mlevene Plazme. Onako, suvu, bez ičega, samo kašičica i mleveni keks.To je moja prva uspomena vezana za fakultet. Na sreću imam ih još dosta.
 Palačinke s plazmom su već kultni specijalitet u našoj zemlji. Dragi moji prijatelji,lepe su belgijske palačinke sa jagodama i belom čokoladom,nemojte pogrešno da me shvatitte, ali ovde palačinke sa Plazmom znače nešto mnogo više od hrane.Poziv na prijatno veče,poziv na ljubavni sastanak,sedeljku koja prerasta u žur.Znate kad kažete ono A kako bi bilo da spremim palačinke sa plazmom i nešto vrcavo što ostane samo između vas dvoje. Ko razume, razume, ko ne razume, želim mu da što pre razume i da u svoj dnevnik uspomena ubeleži i tu  memorabiliju.
Ja sam trenutno ljubitelj Plazma šejka, to je valjda neka faza mira, posle obične plazme, plazme sa čokoladom. Ali ostala mi je jedna navika. Kad ugošćujem prijatelje iz drugih zemalja i pravimo gurmanski đir po gradu, obavezno u neko doba idemo u dragstor koji radi 24 h i kupujem im Plazmu.Lep je kajmak ali ja sam tip koji voli da propagira slatkiše. Jesu macaroonsi primamljivi, samo su nekako previše slatki za moj ukus, a i  da se ne lažemo ništa nije tako dobra kao Plazma s mlekom posle ponoći.Tome se teško odoleva.Uostalom, opšte poznat je domaći fenomen na društvenim mrežama kad posle ponoći krenu objave Odoh po plazmu,odmah se vraćam .
Na kraju svega postavlja šta je vam zaista važno? Odgovor je jednostavan Sve ono što ti treba. Razumeli smo se.



You Might Also Like

20 comments

  1. Odlican outfit! Svidja mi se kaputic i cizmice su bas po mom ukusu!
    Pusa iz Italije,
    Sonia Verardo
    http://www.trenchcollection.com/

    ReplyDelete
  2. Plazma uvek i zauvek!! :) Najbolja stvar na svetu..pored eurobloka.

    ReplyDelete
  3. Plazma i Čokolino :) Definitivno moji favoriti :* Jesi li robala Plazma Šejk?

    http://lamiastoria018.blogspot.com/2015/02/cole.html

    ReplyDelete
  4. Djir zaboravljena rec. A Plazma,sta da kazem kad si sve rekla!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Volim tu reč, jer mnogo toga može da znači. Hvala :)

      Delete
  5. Ali palačinke s plazmom, znači suština svega, sve si rekla,malo uvijeno, ali jeste tako....

    ReplyDelete
  6. Kaaakooo lep tekst! Not to mention your coat
    and hair ★★★★★

    xx

    ReplyDelete
  7. Obožavam! Jednom sam u sred Londona naišla na Plazmu i to u marketu kod nekih arapa :O tu je bilo još par naših proizvoda. :D Bilo kuda Plazma svuda. :D Super post i kombinacija! :))

    January Favorites - See the latest post! :)
    XOXO

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obožavam takve prodavnice, nikad ne zna šta možeš tu nađeš, ali dok ne ode čovek od kuće ne seti se :)

      Delete
  8. Jao odoh sad da kupim!!! Jede mi se danima i nikako da uzmem, nema sad cu morati! Ja je najvise volim sa cokoladnim mlekom. Pa ga sipam u casu i onda umaci, umaci, umaci :))

    ReplyDelete
  9. Lep outfit!I slazem se da bez plazme ne moze,zivim u slovackoj dan danas nosim iz srbiji minimalno 10 pakovanja plazme :)
    http://verondzaa.blogspot.sk/

    ReplyDelete
  10. Super outfit! Tek sam nedavno počela pisati svoj blog i bila bih sretna kada bi ga posjetila, svaki feedback iskusnije blogerice je koristan i dobrodošao!
    http://www.itsmissivana.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala na lepim rečima. Rado ću pogledati tvoj blog. Raduje me činjenica da sve više ljudi pokreće svoje blogove i deli svoja interesovanja sa ostalima. Želim ti uspeh u blogovanju <3

      Delete