Books// Hornbey and Coben

17:50

 Some books as recommendation. First one is Juliet by Nick Hornby. To set it clear, I am fan of Nick Hornbey and I am going to recommend every single letter he wrote. Juliet Naked is hilarious story about former rock start and several bigoted fans of himself. Eventually one  of his releases  Juliet is published by someone as raw version.Couple of fans from forum who is dedicated to Tucker are delighted. But Annie who is also girlfriend of leader of forum write an honest opinion about Juliet,Naked. That critic is going to change Annies life, but also it is going to effect on her long term relationship.
If you like good thrillers,Caught by Harlan Coben is book for you. It is one of books you start to read at 9.pm and end it at 5 am.Beside plot I think this is best description. Story follow Wendy Tynes, single mom, journalist who write a story about missing girl.   


Knjige kao preporuka. Prva na današnjem spisku je Džulijet. Pisac je Nik Hornbi i što se toga tiče ja sam veliki poštovalac njegovog dela, tako da mogu da vam preporučim svaku njegovu knjigu. Pročitala sam ih sve i sa njim nema greške. U pitanju je specifičan autor i lako je da sebe pronađete u njegovim delima. Možda je to ključ njegovog uspeha.Ali da se vratimo na Džuliju. Radi se o urnebesno smešnoj i na momente tužnoj priči o propaloj rok zvezdi Takeru. Taker godinama ne snima, živi običan život,samohranog oca koji vodi dete u školu i živi daleko od grada, ali postoji forum na kome par njegovih fanova danonoćno raspravlja o njemu. Naravno, Taker i ne zna da oni postoje.Neko izbacuje na tržište sirovu verziju albuma Džulija ( zato se album i zove Naked).Tih par fanova koji dane i noći provode u diskusijama šta Taker jede, da li voli više majonez ili senf doživljavaju pravu ekstazu, jer nikada nije bilo naznake da će se on ikada vratiti u svet muzike.Međutim, pravi obrt nastaje kada Eni, devojka najgraltijeg fana sa foruma napiše iskreno mišljenje o Džulijet.Ujedno sam taj čin će promeniti njen život, život njenog dogogodišnjeg dečka, ali i Takera do koga nekako stiže njena kritika.

Druga knjiga će vam se dopasti,ako volite trilere.Kad bih mogla da je dočaram,najbolji opis bi bio to je ona knjiga koju počnete da čitate u devet uveče, a završite je u pet ujutru.Ali da se bacimo na radnju ili bar ono što ću vam otkriti. Autor je Harlan Koben, knjiga se zove Uhvaćen. Radnja prati novinarku, koja je i samohrana majka pred otkazom.Ona počinje da radi na priči o devojčici koja je nestala i dolazi da nekih neverovatnih detalja.Malo detalja, tek toliko da vam razbudi znatiželju. Kod ovakvih knjiga ne treba previše otkrivati.

You Might Also Like

14 comments

  1. Definitivno cu morati da pronadjem ove knjige. Deluju mi interesantno. Odlican post. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Obavezno ih nađi, Džujlet je smešna, ja sam se smejala sve vreme uglavnom, a ova druga je sušta suprotnost, ali lagano ide :)

      Delete
  2. Looks nice :) M&MFASHIONBITES mmfashionbites.blogspot.gr
    Maria V.

    ReplyDelete
  3. Hey, what's up, how was your easter..?
    Great post hun, thanks for sharing.

    There's a new post on my blog..
    Visit me whenever you have time;
    www.its-dominica.blogspot.co.uk

    Kisses, i hope you have a lovely week. xXx

    ReplyDelete
  4. Interesting Post Dear. I also love reading book.
    Have a look to my blog also.
    www.indianbeautytouch.com

    ReplyDelete
  5. mmmmm zanimljiva preporuka knjiga :)


    http://lamiastoria018.blogspot.com/2015/04/wild-wild-spring.html

    ReplyDelete
  6. Svidja mi se tvoj izbor knjiga :) Moram da priznam, ne čitam više toliko kao nekad- baš mi je šteta, moram da posetim biblioteku! ;) xx Maja
    Blog (novo je samo ime) -> http://majasmuffin.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Meni treba naslov neke knjige o Egiptu ili Rimu (Nešto poput Nefertiti) imaš li predlog ? :*

    http://lamiastoria018.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Što se tiče Rima najbolje je da se čitaju izvorna dela, preporučujem Seneku i njegove dijaloge. Nije obimna knjiga, a mnogo se više nauči iz nje nego neke druge knjige, npr. da su Sloveni zvani Iliri, a mi svi ovamo smo smatrani Varvarima i baš je lako za čitanje. O Neferteti je već drugačije, tu nema pisanih tragova već nam je ostalo da tumačimo ono što imamo. Postoji knjiga od Mišel Morgan,Neferteti - kraljica Egipta,knji večnosti.Izdavač je Delfi. Nadam se da sam bar malo pomogla :)

      Delete
  8. Hi there babe, how isit going?
    Great post though, i love it, thank you for sharing this with us..

    New post on my blog if you're interested.
    Meet my boyfriend - Girlfriend tag.
    www.its-dominica.blogspot.co.uk

    Anyway have a lovely weekend!
    Stay in touch.
    Kisses!

    ReplyDelete