#ThrowBackThursday // Supermodels of the 90's

18:22

They were supermodels and they were so popular. Before era of internet Instagram, Facebook those girls were more then famous. Planetar Superstars. I dont think that phenomenon can be ever recreated again No doubt nowdays models are popular aswell, but not much as that was the case with Cindy, Naomi or Linda at the begging of 90's. Also many of them nowdays quickly disappear. Versace shows were like special treat.Gianni Versace was something like their protégé and friend. All of them showed up on his shows. Perfection made of couture and supermodels.Linda Evengelista once said I dont get out of bed for less then 10 000 $ a day. No doubt nowdays models make more money per day, but that sentence shaked and selled press.Imperfection made them perfect. You could see them with glass in hands, cigarettes, eating unhealthy food.


Supermodeli u pravom smislu te reči. Pre ere interneta, Instagrama, Facebooka, kad je novo izdanje Ella i Vogua putovalo po dve nedelje, ove devojke su bile, malo je reći popularne. Planetarni superstarovi. Ne verujem da takav fenomen može da se ponovi u nekom skorijem vremenu. Ne sporim činjnicu da su danšnji modeli popularni, ali ta popularnost nije ni izbliza ista kao ona koju su imale tada Linda, Naomi ili Sindi. Današnji modeli se brzo istroše i nestanu sa scene. Revija modne kuće Versaće je obično bila prava poslastica,Na neki način Gianni Versace je bio njihov protégé, prijatelj i sve one su se pojavljivale na njegoim revijama.Čuvena izjava Linde Evanđeliste da ustaje iz kreveta ako joj nije ponuđeno 10 000 $. Nema sumnje da današnji modeli zarađuju daleko više, ali takve izjave su bile deo njih. I niko im nije uzimao to za zlo.Nesavršenstvo ih je napravilo nezaobilaznim delom savremene kulture.Na svakom koraku sevale su fotografije sa čašama alkohola,, cigaretama, fast foodom i ostalom nezdravom hranom. Nezamislivo za današnje pojmove. I nije bilo botoksa i ostalih dorađivanja, mislim konkretno na to vreme. Najveća promena je bila boja kose. Danas niko ne može ni približno da dostigne njihovu popularnost, modeli se štancuju kao na traci i sve liče jedna na drugu. Sindi, Naomi, Klaudija i dalje se pojavljuju u reklamama, revijama i kampanjama što dovodi do toga da kvalitet nije vremenski ograničena kategorija.
















You Might Also Like

13 comments

  1. This is a whole cooler era of super models, without the Kendalls and Caras on Instagram. Nice blog :)
    Also, thanks for the lovely comment on my blog!
    -P.
    My blog: BOWTIE DIARY

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agree about Cara and Kendall and it is nice that I am not the only one who thinks like that.It wass pleasure to see your work :-)

      Delete
  2. Odlično podsećanje,one su bile više od modela,manekena.

    ReplyDelete
  3. Naomi je neprevaziđena.

    ReplyDelete
  4. Nice post

    New post in
    Www.miharujulie.com

    ReplyDelete
  5. Odlično što si napisala nešto o njima.Još uvek rade što samo dokazuje koliki su kvalitet.

    ReplyDelete
  6. Čuvene....

    ReplyDelete
  7. A i za Kristi kao da je vreme stalo :)

    ReplyDelete
  8. Sindi olicenje lepote.

    ReplyDelete
  9. Kucam kilometarski komentar i izbaci me tel!
    Elem, jako me je obradovao post obzirom na to da doticne (i mng druge iz tog perioda) googlam nesmanjenom zestinom! Paradox je u tome da su utrle put danasnjim top modelima a bile bi "too fat", "not tonned enough" blah blah. Zato je vise no normalno da danasnji modeli & co ubrizgavaju botox od 17-te god., i izgledaju kao staklo...bljuc.

    xx

    ReplyDelete
  10. Znala sam da će tebi ovaj post da se sviđa.I ja ih stalno gledam,ove današnje su mi dosadne.Tačno sam znala da će baš tebi ovo da se dopadne <3

    ReplyDelete
  11. Ah, to su bili pravi modeli a ne ove danas sto pojedu list salate svake trece godine pa izgledaju ko da ce u nesvest da padnu svakog momenta ili kao da su besne na ceo svet. Odlican post i odlicne slike.

    March and May

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala,drago mi je da nisam jedina koja tako misli.Meni je ovo društvance danas skroz dosadno.Kad vidim Lindu,Sindi.Karen,vidim žene s oblinama,ženstvene.Ove daju pogrešnu sliku ženama i foliranti su teški,a uz to su uzor milionima.

      Delete